Technologie

Voor de kinderen van de toekomst

Technologie

Op School JUUL zorgen we dat kinderen in aanraking komen met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie. Hiervoor zoeken we samenwerking met bedrijven en het voortgezet onderwijs.

3D-printen

In samenwerking met het bedrijf Cegeka leren kinderen bijvoorbeeld programmeren met een mini-computer: micro:bit. De bovenbouw heeft zelf een 3D-printer in elkaar gezet. Na het bouwen leren de kinderen hoe ze in 3D kunnen ontwerpen en printen. Ze worden aangezet tot ondernemerschap, want wat doe je nou met die geprinte voorwerpen? Hoe kunnen wij met onze printer iets betekenen voor iemand anders in de buurt? Kennen we een persoon die bijvoorbeeld een onderdeeltje nodig heeft voor zijn kapotte vaatwasmachine? Of kunnen wij misschien de medailles printen voor de sponsorloop van de kerk?

 

 

Samen leren

Technologie sluit aan bij de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen. Het helpt hen ook om 21e eeuwse vaardigheden te ontwikkelen. De technologische ontwikkelingen gaan in razend tempo. Kinderen leren ook snel op dit gebied en lopen daarin voor op leerkrachten. Op het gebied van technologie gaan ze dan ook als leerpartners met elkaar om.

Samen ontdekken