écht betekenisvol voor elk kind!

Bij naam genoemd

Echt gezien

‘Kinderen worden door alle leerkrachten bij naam genoemd’

Toen Mariët en Barry op zoek gingen naar een geschikte basisschool voor hun kinderen Kai, Igmar en Danjill twijfelden ze tussen een grote school en het kleinschaligere JUUL. “De sfeer, betrokkenheid en kleinschaligheid past ons beter”, vertelt Mariët. “We merkten het meteen aan de warmte van de ontvangst en het enthousiasme tussen leerkrachten en leerlingen. ”Dat warme beeld bleek verder te gaan dan de spreekwoordelijke voordeur, want nu Barry en Mariëts kinderen enige tijd op school zitten is de betrokkenheid op JUUL nog steeds aan alle kanten voelbaar.

Starten op een basisschool is altijd spannend. “Het is natuurlijk altijd afwachten hoe je kinderen het gaan vinden”, zegt Mariët nuchter. “Toch waren we al snel overtuigd dat we voor JUUL moesten kiezen. We hadden een goed gevoel bij Brenda en de visie van de school. Hier wordt bijvoorbeeld kanjertraining gegeven, dat sprak ons erg aan. We willen dat onze jongens niet alleen leren lezen en schrijven, maar ook sociale vaardigheden leren en hun eigen kwaliteiten kunnen ontdekken en onder ogen zien.”

"We willen dat onze jongens niet alleen leren lezen en schrijven, maar ook sociale vaardigheden leren en hun eigen kwaliteiten kunnen ontdekken en onder ogen zien.”

Echt gezien

“Onze kinderen zijn geen nummertje, maar worden echt gezien”, vertelt Mariët. “Het zit ‘m in kleine dingen. Een leuk thuispakketje in coronatijd, belangstelling naar ons als gezin.” Kai, Igmar en Danjill gaan met veel plezier naar school. “Ze zijn met name gek op de juffen, die zichtbaar enthousiast worden van hun vak. Kinderen worden door alle leerkrachten bij naam genoemd, het hele team kent elk kind goed en dat bepaalt de sfeer van betrokkenheid in school.”

Christelijk

JUUL is een christelijke school en dat merkt Mariët thuis. “Op school leren ze bijbelverhalen en christelijke liedjes. We hebben het er vervolgens thuis ook over en dat is mooi. We vinden het belangrijk dat ze dat meekrijgen.”

Volgens Mariët worden ouders nauw betrokken bij het schoolwerk van hun kind. “Elk kind krijgt meerdere keren per jaar een portfolio mee naar huis en dat geeft je als ouders een goed beeld van wat goed gaat en waar verbetering mogelijk is. Via de app Parro delen de juffen continu foto’s en verhaaltjes over de gebeurtenissen in de klas en als je de juf een vraag mailt kun je snel op een reactie verwachten. Ook al waren de mogelijkheden om als ouders in coronatijd veel tijd ín school door te brengen beperkt, we mochten toch een uur in de klas komen kijken. Al met al, wij zijn blij met onze schoolkeuze.”

 

 

Volgend jaar verhuist JUUL naar een splinternieuw gebouw. Mariët: “Dat wordt een groot gebouw waarin JUUL haar eigen stukje houdt, dus het kleinschalige blijft en de identiteit blijft behouden.”

 

“Wij zijn blij met onze schoolkeuze"

Kennismaken?

Wil jij ook kennismaken? Welkom!