écht betekenisvol voor elk kind!

Ik wil naar school!

'je voelt op deze school dat iedereen echt welkom is'

'Ik wil naar school!"

‘In het weekend klaagt mijn kind: “Ik wil naar school!”

School JUUL is niet de dichtst bij huis gelegen school voor Abeer en haar kinderen. Ze woont met haar gezin 5 jaar in Veenendaal en doorkruist de stad elke dag samen met haar kinderen om ze naar School JUUL te brengen. Dat doet ze graag. “Je voelt op deze school dat iedereen echt welkom is”, vertelt ze. “Christenen en moslims leren hier fijn samen en dat vind ik echt belangrijk. Mijn kinderen komen enthousiast thuis. Ze vertellen over wat ze leren, over het buiten spelen, de leuke gymlessen en de lieve juffen.” Abeer zit in het VVE ouderprogramma, een oudergroep waar ouders wordt geleerd hoe ze thuis de taalontwikkeling van hun kind kunnen stimuleren. “Door knutselen, liedjes en nieuwe woorden bijvoorbeeld. Ik vind het leuk om te doen en het zorgt ook voor goede contacten met andere ouders.” Het unitonderwijs bevalt Abeer goed. “Mijn kinderen hebben ook vriendjes uit andere groepen en de oudere kinderen helpen de jongere kinderen. Het geeft een familiegevoel, heel warm.” 

“Door knutselen, liedjes en nieuwe woorden bijvoorbeeld. Ik vind het leuk om te doen en het zorgt ook voor goede contacten met andere ouders.”

“Mijn oudste van 19 komt nog steeds geregeld even op School JUUL kijken. Gewoon omdat hij hier zo’n leuke tijd heeft gehad”, glundert Kenza. Ze is moeder van 4 kinderen. Twee van hen zitten nog op School JUUL. “Mijn zoon heeft aangegeven dat hij stage wil lopen op JUUL. Ik kan alleen maar zeggen: wat een compliment voor deze school!” Ook Kenza’s jongere kinderen gaan elke dag met plezier naar JUUL. “In het weekend wordt er zelfs geklaagd: ‘waarom is het weekend? Ik wil naar school.’” Ze lacht. “Ik vind het een goed teken en ik begrijp het ook goed. Op deze school worden kinderen echt gezien. De juffen kennen de leerlingen en als ze zien dat een kind iets bijzonders nodig heeft dan weten ze ook hoe ze dat moeten organiseren. En hoe ze het beste met kinderen moeten omgaan.” Schakelen met de leerkrachten verloopt ook vlot. “De lijnen met de leerkrachten en met de directrice zijn kort. Er is echt goed contact tussen de ouders en de school.” Ze kijkt uit naar de nieuwbouw. “Nog even geduld en dan verhuist de school naar een mooi nieuw pand. Met nieuwe meubels en een groot gymlokaal. Dan is het hier helemaal perfect.”   

“De lijnen met de leerkrachten en met de directrice zijn kort. Er is echt goed contact tussen de ouders en de school.”

Kennismaken?

Wil jij ook kennismaken? Welkom!